La multinacional catalana Europastry posarà en marxa a finals d’aquest gener una nova línia de brioixeria prefermentada a Sarral que, segons assegura l’empresa, permetrà la incorporació de 100 nous llocs de treball i augmentarà la capacitat productiva de la planta un 33%.

L’operador de masses congelades ha invertit uns 30 milions d’euros en les noves instal·lacions que destaquen per la incorporació de més tecnologia en aquesta línia de brioixeria prefermentada premium que s’afegeix a la fàbrica de Sarral. La producció de la nova línia s’inclourà en la gamma alta d’Europastry i tindrà una capacitat productiva de 18.000 tones anuals. Així, des de la Conca la multinacional elaborarà 73.000 tones anuals.

ENTREVISTA A MARTÍ RULL, DIRECTOR D’EUROPASTRY A SARRAL

La nova línia augmentarà un 33% la producció

Representants de l’Europastry a Sarral (Foto: Gerard Bosch)

En aquest sentit, aquest desembre passat, els dirigents d’Europastry exposaven als representants del Departament d’Ensenyament les dificultats que té l’empresa per trobar personal qualificat a la comarca i van reclamar la implementació d’una nova línia formativa a la Conca en el camp de la indústria alimentària.

Pel que fa a la contractació de nou personal, l’EFMR ha pogut saber que els processos de selecció estan en marxa i que el centenar de professionals es contractaran progressivament durant aquest 2019. Pel que fa als perfils requerits, Europastry busca perfils d’operaris per a la línia, maquinistes de planta, envasadors i tècnics electromecànics.

L’actuació que s’estrena aquest 2019 també ha inclòs la construcció d’una nova depuradora d’aigües residuals amb una capacitat de 380 metres cúbics diaris, augmentant un 316% la seva capacitat.

Europastry, a Sarral des del 1992, actualment compta amb més de 400 treballadors i nou línies de producció al municipi de la Conca. L’ampliació suposa 11.000 metres quadrats més de superfície de la fàbrica, gairebé doblant les seves dimensions fins als 28.700 metres quadrats. El 2017 la multinacional va assolir els 600 milions d’euros de facturació, just en l’any del seu trentè aniversari.