Tac12 ha fet públiques aquest dijous les dades d’audiència de la programació especial de Nadal, en la qual figurava l’emissió dels Pastorets de l’Espluga de Francolí, per primer cop a televisió. La cadena pública ha registrat 50.000 espectadors en el còmput global de les 5 emissions que ha fet Tac12 de la representació, enregistrada al Teatre del Casal el 29 de desembre. Els Pastorets de l’Espluga s’han emès amb el patrocini de Cunicarn, l’Hostal del Senglar, la DO Conca de Barberà i el Casal de l’Espluga. Ara es pot recuperar a tac12.tv/retransmissions.

‘Somiar de nou’

En una publicació que han compartit els Pastorets de l’Espluga a les xarxes socials parlen d’un «nou somni» després de conéixer les dades d’audiència. Els 50.000 espectadors a través de la televisió pública del Camp de Tarragona són la xifra més elevada de persones que hauran vist fins ara la representació espluguina, i completen les xifres «rècord» que segons el grup s’han aconseguit aquest any, tan d’espectadors al teatre com de participants als projecte.

Un comunicat emès pels Pastorets de l’Espluga parla fins i tot d’un horitzó assollit «fins ara impossible». L’actual espectacle ha experimentat un creixement exponencial en l’última dècada, mantenint l’essència dels personatges i dels decorats històrics, però introduïnt una gran dosi d’efectes especials i nous elements d’atrezzo i decorats corporis que donen realisme a les escenes.

Són especialment singulars per la banda sonora pròpia interpretada per una orquestra en directe, per la presència d’animals vius sobre l’escenari, i l’espectacular caracterització i vestuari dels principals personatges, dissenyada pel sastre i figurinista del Gran Teatre del Liceu, David Ferré.

Rovelló, Lluquet i Jeremies en la representació d’aquest 2018 (Foto: Gerard Bosch)

Aquest any, el comiat del actors que han interpretat Lluquet i Rovelló des de l’any 2000 ha marcat una nova fita que fa entreveure nous canvis i renovacions a la representació del 2020, la propera ocasió en què els Pastorets de l’Espluga tornaran a escena.

Els Pecats Capitals, Satanàs i Llucifer, acorralant a Lluquet i Rovelló (Foto: Gerard Bosch)