Les pluges de la tardor van afectar la instal·lació elèctrica de la Cova de la Vila de l’Espluga a causa de la pujada del nivell de l’aigua. Després d’aquest episodi, l’Ajuntament ha decidit tancar aquesta part de les Coves per renovar els aparells i les connexions, mentre que la Cova de la Font Major segueix oberta als visitants.

L’alta pluviometria de la tardor va fer pujar el nivell freàtic a la cova, un fet que va causar problemes a la instal·lació elèctrica dels elements museogràfics, ja que feia saltar els diferencials. Per això, fa unes setmanes que aquest espai està tancat al públic perquè s’hi està treballant amb l’objectiu d’incorporar una instal·lació més resistent i adequada d’acord amb la normativa vigent.

Aquesta intervenció suposarà una inversió d’uns 40.000 euros, tot i que des de la regidoria reconeixen que és difícil treballar-hi i que poden sorgir imprevistos. En qualsevol cas, s’ha mantingut oberta al públic la Cova de la Font Major, això sí, reduint la durada i el preu de la visita. Es preveu que la Cova de la Vila pugui obrir aquest febrer.