El Teatre del Casal de l’Espluga ha viscut aquest dissabte la darrera representació d’Els Pastorets de la temporada omplint bona part de l’aforament. També ha estat l’última per a Xavier Lozano i Marc Civit que tanquen etapa després de donar vida durant 18 anys al Lluquet i al Rovelló.

Ho havien anunciat a la ràdio, però ho van confirmar davant del públic del teatre amb un cuplet, Lozano i Civit s’han acomiadat ja dels seus respectius personatges. Tenien 15 anys quan el desembre del 2000 van assumir el repte de rellevar el paper dels dos vailets protagonistes de la història de Nadal. Els actuals Lluquet i Rovelló ja han complert la majoria d’edat sobre l’escenari i han crescut, com també ho ha fet el mateix espectacle i tantes altres persones que han seguit fent-se grans al costat dels Pastorets. Cada dos anys incorporant novetats i evolucionant, en les darreres edicions, amb una forta aposta pels efectes especials i les noves tecnologies. 

GALERIA D’IMATGES

Enguany les dues representacions, dels dies 25 i 29, han inclòs nous elements de foc, però també novetats musicals com l’acompanyament orquestral al Ball de Bastons i la nova cançó de les Fúries de l’Infern produïda per Ferran Andechaga. També ha estat nova l’aparició de l’arcàngel que visita els pastors i els anuncia el naixement de Jesús, un personatge que, a més a més, ha estrenat un nou vestit dissenyat per David Ferré, figurinista del Gran Teatre del Liceu.

El pròxim pas que hauran de donar els pastorets, de cara al 2020, serà la cerca del relleu per als papers de Lluquet i Rovelló, amb la possibilitat de renovar també altres actors que arrosseguen dues dècades encarnant el mateix personatge.

 

CUPLET DE COMIAT
I ara sí volem cantar-vos
el nostre útlim cuplet!
Avui deixem l’escenari
com a Rovelló i Lluquet!

Ens hem fet grans, què et pensaves?
Que ser vailet no és etern!
Ara haurem d’obrir un càsting
tant al cel com a l’infern!

Prò el més bonic de tot
és el nostre llegat!
Les dos pastoretes
que al món hem portat

Els cuplets d’aquest 2018 es podran recollir en paper aquests dies a l’Ajuntament de l’Espluga i en diverses botigues de la vila.

Cuplet de comiat de Xavier Lozano i Marc Civit acompanyats de les seves filles (Foto: Pep Torres)

Uns Pastorets de televisió

Aquest Nadal els Pastorets de l’Espluga no només s’han pogut veure sobre l’escenari, ja que han transcendit en dos suports més. D’una bana, els petits ja fa setmanes que poden fullejar el conte “Els Pastorets i la samarra d’en Getsè” de David Ortin, editat per la Musca, i amb les il·lustracions dels personatges espluguins fetes per Joan Vizcarra. De l’altra, aquest 29 de desembre les càmeres s’han fet un espai al teatre per poder retransmetre els dies 1, 2 i 6 de gener l’espectacle per Tac12 arreu del Camp de Tarragona.

Horaris per veure Els Pastorets de l’Espluga a Tac12

Els Pastorets de l’Espluga s’han mès l’1 de gener a les 11 del matí  i també en una segona emissió a dos quarts de 4 de la tarda. L’endemà, 2 de gener, es van poder tornar a veure a les 11 del matí. L’última oportunitat serà el 5 de gener a les 11h i el dia de Reis, el 6 de gener a dos quarts de 6 de la tarda per tancar la programació nadalenca de Tac12. També es poden veure al web de la televisió.