[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uCqjV8AtcX0]

El Departament de Cultura demana que es retorni al seu estat original la façana principal del Celler Cooperatiu de Montblanc. La Generalitat dona la raó a l’informe presentat pel montblanquí Àlex Rebollo en què denunciava que l’obra de Cèsar Martinell, que és  Bé Cultural d’Interès Local, havia estat alterada.

La façana de l’edifici originàriament era arreboassada però entre el 2009 i el 2010, quan encara estava gestionada per la cooperativa, estava en mal estat i es va retirar deixant la maçoneria a la vista.  L’estudi presentat per Rebollo, que és historiador i gestor de patrimoni, apuntava precisament que aquesta alteració suposa un greuge patrimonial perquè canvia radicalment la fisonomia de l’edifici que Cèsar Martinell va dissenyar.

ENTREVISTA a Àlex Rebollo, denunciant de l’alteració de la façana

El montblanquí va presentar l’informe a l’Ajuntament de Montblanc i als Serveis Territorials de Cultura. Rebollo assegura que no ha obtingut cap resposta formal des de l’ens local, però sí que hi ha hagut reacció des del Departament de Cultura. En aquest cas, reconeix que l’obra de Cèsar Martinell ha estat modificada i, per això, demana a l’Ajuntament de Montblanc que es restauri la imatge original.

L’edifici actualment és de propietat municipal, però des del consistori no s’han volgut fer declaracions. L’alcalde, Josep Andreu, recorda que l’actuació no la va fer l’Ajuntament i, segons TAC12, hauria apuntat que hi ha altres prioritats patrimonials.

En aquest sentit, Àlex Rebollo no creu que a curt o mitjà termini es restauri la façana del Celler Cooperatiu perquè, ha dit, “conec la política patrimonial de l’actual equip de govern i no sóc optimista”.