[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NjhBix5uyho]

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres a Barcelona la modificació del contracte d’obres de l’A-27 per perforar el túnel del Coll de Lilla i completar el tram de l’autovia des de Valls fins a Montblanc.

Després del dictamen aprovat a principis de mes per part del Consell d’Estat, faltava ara l’aprovació del Consell de Ministres espanyol per autoritzar la inversió que costarà un 30% més del previst a causa de l’aparició d’argiles expansives. El projecte es va adjudicar al 2008 per 84 milions d’euros i, finalment, s’eleva fins als 115 milions.

El govern espanyol assegura que es podrà començar a foradar el túnel en els pròxims mesos, una obra que tindrà un termini d’execució de tres anys. L’actualització del pressupost s’inclou dins del paquet de mesures que la ministra portaveu del govern, Isabel Celáa, ha anunciat per Catalunya per un valor de 112 milions d’euros.

ÀUDIO (La Xarxa): Isabel Celáa justifica les obres a Catalunya