[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qdoWWOuDYY4]

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat aquest matí de dijous que comença una vaga de fam en solidaritat amb els presos polítics. Ho ha anunciat en una compareixença conjunta amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) a l’Ajuntament de Montblanc i també a través de les xarxes socials.

L’històric militant d’ERC ha manifestat que es tracta d’una decisió personal i consultada amb la família. Josep Andreu reconeix que serà dur, però que més ho és la situació dels presos polítics. Tot i això remarca que és una decisió intransferible, que no és cap crida a ningú.

De fet, des de la presidència de l’AMI, Josep M. Cervera ha destacat que no és una decisió que es promogui des de l’entitat, per bé que han donat suport a la causa d’Andreu. A través de Twitter, el montblanquí també ha rebut el suport del President de Catalunya, Quim Torra, que ha expressat: «Tota la força i suport. Amb un punt d’angoixa, però confiat en el teu coratge, amic».

La vaga que inicia l’alcalde de Montblanc serà indefinida, sota supervisió mèdica, i mantindrà l’activitat fins que la salut li permeti. Si arriba un moment en què no tingui capacitat per assumir les seves funcions, les delegarà. Josep Andreu també ha demanat que «que no hi hagi cap mena de violència ni d’enfrontament» de cara al 21D, coincidint amb el consell de ministres que se celebrarà a Barcelona.

(Foto: AMI)
(Foto: AMI)