El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha atès 23 dones més en el que portem d’any en comparació amb el mateix període del 2017. Entre aquestes dades, també s’hi constata un increment de casos de violència masclista que arriben al servei del Consell Comarcal.

En una entrevista al programa La Conca al Dia, la responsable del SIAD, Marta Ollé, ha detallat que aquest 2018, de gener a setembre, un total de 68 dones han acudit als serveis que s’ofereixen des de l’ens comarcal. D’aquestes, 29 són noves usuàries i 39 ja eren ateses abans del gener. Per tant, 68 dones utilitzen actualment els serveis del SIAD, mentre que l’any passat van ser-ne 45.

Des del Consell Comarcal no només s’atenen casos de violència masclista, ja que el SIAD també ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar. En tot cas, Ollé assegura que han atès més persones per casos de violència contra les dones, una dada que atribueix a un augment de dones que decideixen parlar-ne.

ÀUDIO: Entrevista a Marta Ollé, responsable del SIAD de la Conca

Una trucada per violència masclista cada hora a Catalunya

D’altra banda, les dades del Departament d’Interior recullen fins a l’octubre 9820 víctimes per violència masclista ateses, de les quals 1249 han estat en la Regió Policial del Camp de Tarragona. En el que portem d’any, al Camp de Tarragona s’han registrat 1308 denúncies per violència contra les dones. Amb tot, la responsable del SIAD de la Conca ha remarcat que moltes de les denuncies queden aturades perquè el sistema judicial és ferragós i moltes dones no s’hi volen enfrontar.

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que es commemora aquest 25 de novembre, l’Institut Català de les Dones ha publicat un nou informe sobre violència masclista en què es destaca que el telèfon d’atenció a les víctimes rep una trucada cada hora. En una entrevista a La Xarxa, la presidenta de l’Institut, Núria Balada, ha assegurat que és clau treballar en la infància per tal de construir relacions igualitàries entre els joves. Des de la Conca, Marta Ollé també apuntava en aquesta línia, posant per exemple el conta contes que es farà aquest dissabte Vimbodí i que ja ha passat per Sarral en el marc de les activitats del SIAD pel 25N.

Amb la programació de tallers, conferències, la lectura del manifest o una exposició el Consell Comarcal pretén donar eines i estratègies a les dones per combatre el masclisme i també treballar el respecte i la igualtat ja des de la infància.

La Conca commemora el 25N amb activitats arreu de la comarca