La Conca de Barberà celebrarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que es commemora el 25 de novembre, amb diverses activitats arreu de la comarca que comencen ja aquest divendres. 

Les activitats estan impulsades pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal i són gratuïtes, però cal inscripció prèvia. Les iniciatives pretenen ser un punt de trobada, de reflexió i sensibilització, però també per commemorar la diada de forma reivindicativa.

La primera activitat és un taller de defensa impartit per Màrius Niut i es farà aquest divendres a les 6 de la tarda al Pavelló del Casal de l’Espluga de Francolí. S’ensenyaran tècniques de defensa a través de diverses arts marcials per tal de protegir-se davant d’una situació de perill. Aquest taller també arribarà a Santa Coloma de Queralt, el dilluns 26 a dos quarts de 7 del vespre, i el dijous 29 a la mateixa hora a la Sala Noble del Consell Comarcal a Montblanc.

També aquest divendres 16 obrirà portes l’exposició «La lluita per l’oportunitat de viures» de l’Institut Català de Dones que es podrà veure fins al 30 de novembre al Consell Comarcal. D’altra banda, aquest diumenge unes 400 persones correran a la tercera edició de la Cursa de la Dona de Montblanc. 

Sensibilització i reivindicació a totes les edats

La programació també inclou la conferència «Violència contra les dones: víctimes de la revolució silenciosa» que tindrà lloc el 23 de novembre a les 6 de la tarda a la Sala Noble del Consell Comarcal a càrrec de Joana Gallego, professora de la UAB, coordinadora de Màster i també directora de l’observatori per la Igualtat.

La sensibilització contra la violència masclista també arribarà als més petits de la mà d’un conta contes amb «Tortugues, guapes i bruixes», una proposta d’ANS-Educació per treballar la igualtat i el respecte. Se’n faran dues sessions: el dijous 22 de novembre a dos quarts de 6 de la tarda a la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila de Sarral i el dissabte 24 a dos quarts de 12 del matí al Raconet de Vimbodí i Poblet.

Les activitats es complementaran amb un taller de ioga a càrrec de l’espai Merlet el 25 de novembre en dues sessions: a dos quarts d’11 del matí al Consell Comarcal i a les 6 de la tarda a Sarral, a la sala de sota de la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila. També es repetirà al Pavelló del Casal de l’Espluga el 30 de novembre a les 3 de la tarda i a les 7 del vespre a la plaça del Castell de Santa Coloma.

El 24 de novembre a les 6 de la tarda es farà un taller de manualitats al casal d’entitats de Montblanc. Un grup de persones sense ànim de lucre es reuneix mensualment per a fer manualitats i, aquesta vegada, ho comparteixen amb la comarca.

Com és habitual, el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, es llegirà un manifest al vestíbul del Consell Comarcal a dos quarts d’1 del migdia.

Què és el SIAD? 

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a: siad@concadebarbera.cat .