[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GosErsM_T2s]

A falta de petits detalls, la remodelació de 7 carrers de l’Espluga ja està enllestida i ja s’ha reprès la circulació de vehicles. Un cop acabada l’obra, Ajuntament projecta ara un nou aparcament al carrer Milmanda per a una vintena de vehicles.

Ja està pràcticament enllestida la reforma dels carrers Còrdova, Sortetes, Mn. Cinto Verdaguer, Tarragona i Àngel Guimerà, adjacents al carrer Lluís Carulla, i també el carrer Clos de Callau i el Milmanda. Els vehicles ja hi poden tornar a circular i aparcar. S’hi han invertit uns 325.000 euros en la renovació de les canonades d’aigua, la pavimentació que ara ja és d’asfalt i s’han renovat les voreres. Les actuacions van començar el passat mes de maig amb un termini d’execució de 8 mesos, que finalment s’ha pogut retallar.

El regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, ha celebrat que les obres s’hagin pogut accelerar i valora que els carrers han quedat en molt bon estat i que s’han suavitzat les costes més pronunciades.

ÀUDIO: Joan Amigó parla de la millora dels carrers 

Un aparcament per a una vintena de cotxes

Una vegada acabada aquesta actuació, l’equip de govern ha anunciat que entre els carrers Milmanda i Joan Amades, en uns terrenys municipals, s’hi habilitarà un aparcament per a 20 o 25 de vehicles. L’obra es farà amb personal de la Brigada Municipal i començarà quan les condicions climatològiques ho permetin, ja que ara hi ha massa humitat, explica Amigó. Sobre el nou espai, considera que pot ser bo per descongestionar l’aparcament d’aquella zona.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals planteja el nou aparcament

El grup de l’oposició, Som Espluga, va criticar que l’accés és molt estret i que serà complicat passar-hi, però el govern defensa que és així perquè es vol que sigui des del carrer Milmanda. A més a més, sobre les dimensions de l’accés, el regidor de Serveis Municipals assegura que l’aparcament es planteja només per a cotxes. Tot i això, encara no s’hauria pres la decisió definitiva.
ÀUDIO: Xavier Rosell, de Som Espluga, planteja els dubtes sobre l’accés