L’Ajuntament de Montblanc ha aprovat per unanimitat aquest dimecres una moció en què insta al Departament d’Economia que habiliti, si és necessari, una partida pressupostària per garantir la gratuïtat de l’autopista AP-2 per als veïns de la nacional 240, tal com passa amb l’N-340. Així, la capital de la Conca se suma a la petició que han fet altres municipis del territori, com per exemple l’Espluga.

A més a més, el text aprovat també defensa el desviament dels camions de la nacional a l’AP-2, però exigeix la gratuïtat de l’autopista tant per als vehicles pesants com per als habitants del territori, mentre no arribi l’alliberament definitiu de l’autopista AP2 o el desdoblament de l’N-240. En aquest sentit, el Conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar que la petició ja s’ha traslladat a Foment. 

Finalment, la moció insta al Ministeri de Foment que, una vegada es coneguin els resultats de l’estudi sobre el desdoblament de l’N240, s’executin les obres d’adequació d’aquesta carretera, fixant la data de finalització de l’obra pel que fa al tram Les Borges Blanques – Lleida, d’acord amb les conclusions de l’estudi i amb la màxima celeritat.

L’Ajuntament de Montblanc demana l’absolució dels presos polítics

En el ple d’aquest dimecres també es va aprovar una segona moció per unanimitat a favor de l’absolució dels presos polítics. Tots els grups van estar d’acord que no hi ha motius perquè els polítics catalans estiguin a la presó. A més, l’alcalde va aprofitar per retreure l’acció produïda aquesta setmana, en la qual uns individus han arrencat la placa commemorativa de la Marxa de la Llibertat de l’any 1976, una placa col·locada el 2012 sota la plaça de Santa Maria. El batlle va ser molt contundent i va dir que aquesta acció era “posar-se al costat del franquisme, la manca de llibertats i del feixisme”.

D’altra banda, també es va aprovar per 8 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc), 3 vots en contra (CUP i FIC) i 2 abstencions (PDeCAT) la despesa plurianual per a l’adquisició de diverses finques rústiques situades a la partida de la Parellada. L’adquisició d’aquestes finques té un cost de 31.247,66 euros, que es pagaran de la següent manera: 10.000 euros aquest any 2018, i els 21.247,66 euros restants durant l’any 2019. Aquesta compra es realitza per a la creació d’un parc fluvial a la zona del Pont Vell.

Al torn de precs i preguntes, el regidor de la FIC, Toni Gutiérrez va exposar que la seu de l’Associació Andalusa té problemes d’humitats de fa temps i que amb les darreres pluges s’ha produït un despreniment del sostre de l’edifici, propietat de l’Ajuntament. L’alcalde es va comprometre a donar una solució la setmana vinent.