Vimbodí i Poblet exerceix des d’aquest dissabte el paper de Vila Vidriera de Catalunya en el seu màxim esplendor amb la cinquena edició de Vitrum. La Festa del Vidre Artesà ha arrancat amb la inauguració oficial a càrrec del director de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, David Font, en una jornada en què el nomenament de l’actriu Sílvia Bel com a vidriera d’honor també ha estat un dels instants més simbòlics.

Filla d’un vidrier, ella mateixa ho ha reconegut, Sílvia Bel ostenta enguany el càrrec honorífic de vidriera d’honor. Pels seus vincles familiars amb l’artesania, l’actriu catalana s’ha mostrat il·lusionada d’apadrinar la cinquena edició de Vitrum i, ha assegurat, que la cita li ha fet aflorar els records de la seva infància de quan visitava la fàbrica de vidre on treballava el seu pare.

ÀUDIO: Sílvia Bel valora el reconeixement com a vidriera d’honor

Després dels parlaments, se l’ha convidat a «bufar i fer ampolles», una experiència que ha compartit amb el seu pare. Com és habitual, Vitrum ha regalat la vidriera d’honor la peça protagonista d’aquesta edició, el matrimoni.

ÀUDIO: Sílvia Bel explica l’experiència de bufar vidre

Vimbodí i Poblet, vila vidriera de Catalunya

La programació del festival ha començat aquest dissabte a les 10 del matí amb l’obertura del mercat d’artesania. Durant el cap de setmana, la festa comptarà amb actes de caire lúdic adreçats a tota la família, exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesanal com és el vidre bufat.

Enguany el Vitrum ha apostat clarament per la música i incorpora el concert de cloenda a càrrec de Joan Reig, però també les actuacions de Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H.

Quants parells de persones i ‘matrimonis’ passen pel carrer de les Abraçades? Aquesta és la pregunta que es fa l’organització del Vitrum 2018. El carrer de les Abraçades és el carrer més estret de la població i un dels més estrets de tot Catalunya, només fa 94 centímetres d’amplada. El que es vol fer amb l’Abraçat 5.0, és comptabilitzar quantes persones hi caben en el carrer abraçades.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ