Els premis Vinari d’aquest 2018 han reconegut tres vins de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà entre els millors de Catalunya i un escumós rosat de la DO Cava elaborat a la comarca. Round Village, l’Abadia de Poblet, Vega Aixalà i Carles Andreu han estat els quatre cellers reconeguts dels reconeixements que el portal digital Vadevi ha lliurat aquest divendres a Vilafranca del Penedès.

El premi més preuat que ha anat a parar a la Conca és el Vinari de Plata que ha aconseguit el Celler Round Village del Viver Vitivinícola amb el Mas de la Pansa Trepat Dolç 2017.  L’altre premi de plata ha estat per al Celler Carles Andreu amb el Rosat Trepat fermentat en barrica NV.

D’altra banda, l’Abadia de Poblet s’ha endut un Vinari de Bronze amb el vi La Font Voltada 2015. A més a més, el certamen també premia el millor vi de cada denominació d’origen. El Vinari d’Or 2018 al millor vi de la DO Conca de Barberà és Samsó 2014 de Vega Aixalà.

ÀUDIO: Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà, valora els premis

Així, els Vinari han reconegut doncs tres referències de la Conca elaborades amb trepat, la varietat de raïm autòctona de la comarca. La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha celebrat els premis per als vins de la comarca perquè, assegura, és un reconeixement de la feina de tot l’any i, segons Rendé, de gran valor perquè s’hi van presentar 902 referències de 250 cellers. A més a més, la presidenta de la DO destaca el rigor dels Vinari perquè compta amb un jurat professional de 80 experts.