Montblanc serà l’escenari aquest proper dissabte d’una nova edició del Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà.

Els actes començaran a les 12 del migdia a la sala de les Corts del Claustre de Sant Francesc amb una taula rodona sobre l’acollida a Catalunya i la realitat de la Conca de Barberà. Hi participarà la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Proactiva Open Arms, la regidoria de benestar social de l’Espluga de Francolí, Suara Cooperativa, grup de mentors de Montblanc i el col·lectiu La Conca Terra d’acollida.

Tallers, jocs, música i gastronomia d’arreu del món

A les 5 de la tarda s’obriran les portes del claustre de Sant Francesc.  En primer lloc, a dos quarts de 5 de la tarda es farà una sessió de contacontes a càrrec de Carme Corretgé i Dàlia Uson  amb el títol “L’Àsia al Marroc”. A partir de les 6, começarà el taller de trenes africanes a càrrec de l’associació Senegalesa, el taller d’escriptura àrab a càrrec de l’associació musulmana i jocs d’arreu del món.

L’intercanvi cultural també serà sonor a partir de dos quarts de 7 de la tarda amb les  actuacions musicals de l’Aligot de Montblanc, percussió i dansa senegalesa amb Africa Pasteef i la ballada de Sardanes amb el grup sardanista de Montblanc. Finalment, a les 7 de la tarda es donarà pas a l’apartat gastronòmic amb degustacions de receptes del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya.

Durant tota la tarda hi haurà muntada l’exposició del Conte Viatger, elaborada per l’alumnat de l’Escola Les Muralles de Montblanc, l’escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí, l’escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt i l’escola Vedruna Mare de Déu del Carme de l’Espluga de Francolí.

La trobada està organitzada per l’Ajuntament de Montblanc, en col·laboració amb el Servei de Nova Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. També hi col·labora: ADOMONT, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, DO Conca de Barberà, Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Grup Sardanista de Montblanc, la Colla infantil del Drac i l’Aligot de Montblanc, AMIC, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Ajuntament de Sarral.