Les oficines de turisme de la Conca de Barberà tanquen l’estiu amb un bon balanç de consultes. En pràcticament tots els municipis amb oficina les persones ateses han augmentat, a diferència de l’Espluga de Francolí que ha rebut menys visitants. El Consell Comarcal ha donat a conèixer les tendències turístiques en un informe en què es destaca que el visitant europeu és el majoritari a la Conca.

LA CONCA DE BARBERÀ REGISTRA MENYS VISITANTS DURANT AQUEST ESTIU

Els creixements més destacats s’han registrat a l’Oficina de Montblanc i a l’Oficina Comarcal de Turisme de Poblet, aquesta darrera situada al Monestir de Poblet. Durant el juliol i agost, Montblanc ha atès 3.001 consultes que es tradueix en 9.545 persones. En comparativa amb l’any passat, les consultes han augmentat un 12%. En el cas de l’Oficina Comarcal, les consultes han pujat un 11% i n’han estat un total de 5.583 que suposen el pas de 18.249 persones.

Menys consultes a l’Espluga, en comparativa amb el 2017

Aquest balanç no s’ha complert a l’Oficina de Turisme de l’Espluga perquè les consultes han disminuït un 16 % respecte el 2017, tot i que se situa per sobre de les dades del 2016. Així, s’han atès 1.002 consultes i un total de 2.442 persones. Finalment, a Santa Coloma de Queralt les xifres han fluctuat poc, ja que només ha crescut un 1%, amb 376 consultes i 966 persones ateses.

El turista europeu, el més nombrós a la comarca

Una visita turística a l’antic dormitori dels monjos del Monestir de Poblet. (Foto: Xavier Lozano)

Les dades de l’Oficina Comarcal de Turisme de Poblet indiquen que els visitants de la resta de països europeus és capdavanter a la comarca amb 6.755 persones, passant per davant del turisme català, que supera per poc les 6.000 persones, i l’espanyol amb 4.000. Del turisme europeu, un 44% prové de França.