L’espluguí Ferran Civit abandona la presidència de la regional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Camp de Tarragona després de 3 anys al càrrec. El canvi al capdavant de la regional s’ha fet oficial aquest dijous amb el nomenament d’Irene Aragonès, regidora a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, com a nova presidenta.

Ferran Civit, que des del 2015 n’era el president, ha renunciat al càrrec per motius personals i professionals. Civit ha explicat que amb la situació actual, com a diputat al Parlament i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils, se li acumula molta feina i no li és possible compaginar-ho amb la presidència. “Físicament m’era impossible perquè en els darrers 3 mesos he fet gairebé 200 actes arreu de Catalunya”, ha exemplificat l’espluguí.

ÀUDIO: Civit exposa els motius de la seva renúncia

El relleu s’ha decidit en el Congrés Regional extraordinari celebrat a Torredembarra en què la militància ha donat suport, de manera majoritària, a la candidatura d’Irene Aragonès, l’única que s’hi havia presentat. La Federació Regional d’ERC del Camp de Tarragona comprèn les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

ÀUDIO: Ferran Civit valora l’etapa com a president d’ERC a Tarragona