La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, ja té vidriera d’honor per a l’edició d’aquest 2018 que se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre. La reconeguda actriu Sílvia Bel ha estat l’escollida per ostentar aquest càrrec honorífic i oficialitzarà l’inici de la cinquena edició de la festa.

El reconeixement a Sílvia Bel tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre a la tarda, en un acte en què se li lliurarà la peça de vidre l’any i se la convidarà a “bufar i fer ampolles”. L’actriu també visitarà el recinte de la festa i podrà presenciar algunes de les activitats que s’hi duran a terme.

Sílvia Bel, que ha rebut diversos premis per la seva trajectòria artística al teatre, cinema i en sèries de televisió, és actualment protagonista de la sèrie “Com si fos ahir” de TV3. L’organització de Vitrum l’ha escollit com a vidriera d’honor per la seva contribució a la cultura i al lleure i pel seu compromís amb el país, valors que, asseguren, també caracteritzen l’ofici de vidrier.

La figura de vidrier o vidriera d’honor es va institucionalitzar a la tercera edició de Vitrum, l’any 2016. La primera persona a rebre aquesta distinció va ser l’escriptora Empar Moliner i l’any següent va ser l’alpinista Òscar Cadiach. La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet viurà la cinquena edició amb exhibicions en directe de diferents tècniques
relacionades amb aquesta activitat artesanal, exposicions, espectacles, tallers i concursos.