Foto: Primera jornada de la TransEinesCat (cedida)

El projecte TransEinesCat de l’Associació Eines per l’Esport fa parada a la Conca aquesta setmana amb una xerrada a Santa Coloma de Queralt i visitant Montblanc. Es tracta d’una travessa que creua Catalunya amb l’objectiu de combatre la drogodependència a través de l’esport i donar a conèixer la iniciativa.

La proposta neix al centre de tractament de drogodependències Eines de Sant Cugat de la mà del seu director, Àlex Florensa, i l’itinerari recorrerà un total de 28 municipis al llarg de 800 quilòmetres. En algunes de les localitats es fan ponències on s’explica què és la drogoaddicció i com l’esport pot ser una eina contra el consum de drogues. A la Conca de Barberà arribarà per primer cop a Santa Coloma de Queralt aquest dimecres 5 de setembre i la xerrada s’oferirà a partir de dos quarts de 8 del vespre a la Sala Merlets del Castell, mentre que a Montblanc serà l’endemà quan assistiran a la sessió del Ple Municipal.

El recorregut va començar el passat 21 d’agost a La Seu d’Urgell i acabarà el 21 de setembre a Ulldecona. El projecte TransEinesCat desenvolupa un tractament per addiccions mitjançant la pràctica d’esport  i així pretén oferir als pacients un exercici de superació personal i d’autoestima, mentre també afavoreix el procés de socialització, cooperació i integració.