[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZU9FGtuNP84?rel=0&showinfo=0]
Montblanc ha despertat aquest dimecres menys groc que el dia anterior. Un grup de persones que no s’han identificat han retirat la pancarta en defensa dels presos polítics que hi havia penjada al balcó de l’ajuntament. A més, a diversos carrers de la localitat també han desaparegut llaços grocs i algunes estelades.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f8UxLj-_TNw?rel=0&showinfo=0]
Tot i això, aquest dimecres al migdia s’ha tornat a penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics al balcó de l’ajuntament. No es coneixen els autors de la retirada de llaços, però Montblanc no és la primera localitat que ho viu. La ciutat veïna, Valls, va viure una situació similar fa unes setmanes, on es van identificar a alguns dels autors.

Montblanc ha estat una vila molt posicionada a favor del procés d’independència des del primer moment, i el groc ha tenyit la vila des de l’inici. De fet, aquest mateix dijous al ple s’haurà d’aprovar el distintiu honorífic que li doni el nom 1 d’octubre a una plaça, a més de la designació de dos carrers amb els noms de Josepa Abellà i Pallàs i Neus Català.