La Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí el certament de la DO Conca de Barberà continua creixent amb visitants. Una festa que aquest any ha incorporat diverses novetats i ha tingut la participació de 22 estands, 2 més que l’any anterior.

Des de divendres, centenars de persones han estat presents en les diverses activitats i han passat pel recinte firal a la plaça Montserrat Canals, en la mostra de vins i caves de la D.O. Conca de Barberà amb degustacions gastronòmiques.

6.000 degustacions de vi i 5.000 degustacions de gastronomia

La Festa de la Verema de l’Espluga ha tancat les seves portes amb millors xifres que els darrers anys. Al llarg dels dies de la fira, els organitzadors diuen que s’han venut 250 copes més que l’any anterior, 6.000 degustacions de vi i cava, xifra que suposa un augment de 500 degustacions respecte a l’any passat, i unes 5.000 degustacions gastronòmiques, unes 1.000 més que l’any passat.

ÀUDIO: Jordi Torre, regidor de turisme de l’Espluga, valora la 48a edició de la Festa de la Verema

 

Més participació en les acitivats organitzades per la DO Conca de Barberà

La Festa de la Verema va arrancar el divendres a les 19h al Museu de la Vida Rural amb un maridatge de fumats i sushi amb vins i escumosos de la DO Conca de Barberà. L’acte va reunir 55 persones, 31 persones més que l’any anterior. La primera jornada va continuar amb el sopar a l’Art Restaurant en què es van oferir sis vins i caves de la DO Conca de Barberà per a sis tapes, un acte que cada any creix, i ja és la seva cinquena edició sota el títol Brinda‘m Baccus.

La inauguració de la 48a edició va ser el dissabte a les 19 h a la plaça Montserrat canals, espai central de la mostra. La fira va ser inaugurada pel Director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Tarragona, Àngel Xifre, per Director General de l’INCAVI, el Salvador Puig, el Director dels Serveis Territorials de Cultura, el Sr. Jordi Agràs, acompanyat de l’Alcalde David Rovira,  a més a més, de regidors i la presidenta de la D.O. Conca de Barberà.

Seguidament hi va haver la tradicional piada i l’obtenció del primer most, que enguany destacava per ser el primer cop que tenia un caire feminista, ja que les piadores van ser les pubilles locals. També dissabte, al recinte firal hi va haver dues actuacions, d’una banda el grup Els Xatus, i de l’altra el grup Stromboli Jazz Band que va prendre el relleu musical.

El diumenge al matí s’ha apostat, un any més per la reobertura del recinte firal, i per això es va organitzar també, la tercera marxa a peu entre vinyes, amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 6 km, i dos tasts de vins durant la ruta, que va comptar amb un centenar de participants.

Una altra de les apostes per aquesta edició era la cursa de portadores, recuperada l’any passat, que comptava amb la col·laboració de l’Associació Juvenil Auvënguen i el Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet, i que va congregar centenars de curiosos a la Plaça Montserrat Canals, per presenciar com 6 parelles es disputaven algun dels premis que constaven de pernils, espatlles, lots de vi i porrons del Museu del Vidre. Seguit de la cursa de portadores, una recent estrenada porronada popular feia competir a 5 participants adults i dos infantils, per aconseguir un dels premis en joc.

Els amants del món del vi es van reunir, també, diumenge a la tarda al vestíbul de Teatre del Casal, per prendre part a un exitós concurs amateur de tast per parelles, i que consistia en encertar, a cegues, una sèrie de vins presentats amb anterioritat. Després d’un disputat desenllaç, la parella formada per Arnau Roig i Joel Díaz es proclamaven guanyadors del premi de 200 euros.

La música i l’espectacle també han tingut un paper rellevant durant el cap de setmana. Diumenge al matí hi va haver  una de les novetats d’aquest any, l’espectacle infantil Queviures, un espectacle que recuperava l’encant de les botigues de tota la vida i fomentava els bons hàbits alimentari. La 48a edició de la Festa de la Verema va acabar amb el concert de The Jam Band.

GALERIA D’IMATGES