La tercera edició del festival musical Essències de Montblanc ha deixat un balanç molt positiu amb totes les entrades exhaurides. El canvi d’ubicació i les propostes musicals han propiciat un augment considerable del públic, arribant a màxims dissabte i diumenge a la nit.

ritme de Jazz i de reivindicació Montblanc ha omplert el Fossar de la muralla de Santa Tecla amb la tercera edició de l’Essències. La música i les degustacions gastronòmiques han estat  les protagonistes del festival que s’ha celebrat aquest cap de setmana amb una desena de músics internacionals i locals.

«Estem super contents perquè es van esgotar les entrades tant de dissabte com de diumenge i, malgrat tots els entrebancs que hem tingut, la gent ha quedat super contenta», ha manifestat Pere Manresa, codirector de l’Essències, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio abans d’haver enllestit el recompte de participació. Manresa ha reconegut que «esperàvem que fos més greu» que Andrea Motis suspengués el concert al mateix dia del Festival per motius de salut.

ÀDUIO: Pere Manresa fa el balanç de la tercera edició del Festival

ÀUDIO: El director del Festival explica l’absència de la cap de cartell

Ple absolut en la nova ubicació del Festival Essències

La principal novetat d’aquest any, respecte als dos anys anteriors, ha sigut el canvi d’escenari del festival. Els primers anys el festival s’havia celebrat a la plaça Sant Francesc, en aquesta ocasió l’organització ha decidit ubicar-lo al fossar de la muralla de Santa Tecla, un espai excepcional amb la muralla medieval i de dimensions mes reduïdes. Pere Manresa ha admès que la nova ubicació està pensada per què el vent i la climatologia no sigui un factor negatiu a l’hora de celebrar el Festival, com havia passat a Sant Francesc.

ÀUDIO: Manresa parla de l’encert de la nova ubicació

Jazz i reivindicació

L’Essències va portar a Montblanc grans noms del panorama musical català. Un dels entrebancs que el festival ha tingut ha sigut la suspensió per motius de salut del concert d’Andrea Motis, cap de cartell en la primera jornada del Festival. Tot i això, la jove artista vindrà a finals de setembre a Montblanc per recuperar el concert. A part d’Andrea Motis que havia de pujar a l’escenari el que sí que ho van fer van ser La Vella Dixieland, Yacine, la Stromboli Jazz Band i Ishmael Sustraivibez.

La segona sessió del festival va arribar a partir de 6 de la tarda de diumenge amb una jornada més reivindicativa. Les lletres reivindicatives del raper lleidatà Pablo Hásel i la carrera musical de Dr. Calypso van omplir el fossar de la muralla. A més a més, també va actuar la música d’Adala & The Same Song Band.

El Festival Essències s’estrenava a Montblanc l’any 2016 amb un cartell ambiciós i els resultats no van ser els esperats, generant pèrdues econòmiques. El 2017 el festival va fer un canvi de dates i de format deixat un balanç molt més favorable que en l’estrena. El 2018 el festival es va consolidant de dates i veurem si l’any que ve es repetirà la ubicació.

Aquest proper cap de setmana la capital de la Conca de Barberà viurà un cap de setmana solidari amb el Posa’t la Gorra i el mercat del Ganga Food Night. Tot plegat com a prèvia de la Festa Major, que arrencarà el 7 de setembre.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ