Amb motiu del 30è aniversari del grup de diables Rigor Mortis de Solivella ha presentat un nou element de foc, el Cargol Banyut.

El passat dissabte 11 d’agost a les 12 del migdia en el marc de la Festa Major de Solivella es va presentar el Cargol Banyut acompanyat del grup de grallers Els Guardiols de la Guardia i de l’actuació del ball de Bastons de Valls. El mateix dia a la nit el Cargol va fer la seva primera actuació en la desena edició de la nit de Walpurgis, la nit del foc i de les bruixes del nord.

Pel que fa al Cargol Banyut es tracta d’un element de foc que fa mesos que els Diables de Solivella va iniciar-ne el procés de creació. La creació de la bèstia s’ha confeccionat al taller reusenc de Manel Llaurador. El cost aproximat del bestiari ha estat de 8000 € i gràcies al suport de l’Ajuntament de Solivella la idea es va tirar endavant.

El Cargol Banyut en el correfoc de la Festa Major de Solivella (Imatge: Edgard Rosich)

El president de la colla de Diables de Solivella, Marc Bosch, en declaracions a l’EFMR ha exposat d’on sorgeix la idea del cargol “a Solivella tenim un renom de poble que ens anomenen els caragols, i vam decidir fer una representació del poble”. A més a més, també va comentar que la iniciativa va sorgir en la necessitat de fer quelcom en l’aniversari dels 30 anys.