La Diputació de Tarragona ha concedit enguany 56.276,82 euros a 18 municipis de la Conca de Barberà pel control de les plagues i espècies invasores i per la recollida d’animals ferits, perduts o abandonats a la via pública.

En total la Diputació de Tarragona ha subvencionat 529.959,36 € a 154 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. La subvenció a la Conca l’han demanat els pobles de Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, L’Espluga de Francolí, Les Piles, Llorac, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Senan, Solivella, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Tots els pobles han rebut la subvenció per la gestió de la recollida d’animals abandonats, els pobles de l’Espluga de Francolí i Rocafort de Queralt també han rebut el subsidi pel control de les plagues.

L’Ajuntament de l’Espluga ha rebut una subvenció de 5446,40 € per combatre les despeses ocasionades per la recollida d’animals domèstics que troben abandonats durant tot l’any, a més a més, de 323,38 € per a la gestió de plagues i espècies invasores. No és el primer any que l’Espluga rep aquesta subvenció de la Diputació.

ÀUDIO: Jordi Torre, regidor de comunicació i informació, parla sobre la subvenció rebuda

L’Ajuntament de l’Espluga destina aquests diners en reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i la processionària del pi a zones urbanes i periurbanes, sobretot en l’època de la primavera. Els més de 5.000 € serviran per fer front a les despeses ocasionades per la recollida d’animals domèstics que troben abandonats durant l’any per l’Espluga. Actualment, els gossos que es troben a la població es porten a la gossera que està ubicada en un espai annex a la piscina municipal, per tal de poder-los identificar.