[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ttGiYjB5qUI?rel=0&showinfo=0]
La 48a Festa de la Verema, que se celebrarà del 24 al 26 d’agost a l’Espluga, presenta una novetat destacada pel que fa a la piada del primer most. Per primera vegada, dues noies, pubilles de l’Espluga, seran les encarregades de fer la primera piada que servirà per obrir oficialment la festa de la DO Conca de Barberà.

La presidenta de la Denominació d’Origen, Mariona Rendé, ha avançat en una entrevista a l’EFMR que aquest serà un dels canvis simbòlics d’enguany i considera que amb aquesta acció la piada tindrà un caire feminista.
D’aquesta manera, dues noies ocuparan una figura que històricament, en aquesta festa, ha recaigut en homes. De fet, l’obtenció del most amb el mètode tradicional ha estat representat en aquestes gairebé 50 edicions per Anton Borges i Anton Borges, pare i fill.
FRAGMENT DE L’ENTREVISTA: Mariona Rendé parla sobre els canvis de la 48 edició
L’acte d’inauguració de la Festa de la Verema se celebrarà dissabte a les 7 de la tarda amb la presència de les autoritats locals i territorials i l’obtenció del primer most. Tot i això, els actes que organitza la DO Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga començaran divendres amb els primers tastos i maridatges. El Museu de la Vida Rural acollirà a les set de la tarda un maridatge de fumats i sushi amb vins i escumosos de la DO Conca de Barberà i l’Art Restaurant hi tindrà lloc la cinquena edició del sopar maridatge Brinda’m Baccus.