Les places d’alguns pobles de la Conca de Barberà s’han tornat a omplir aquest divendres per recordar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils just el dia en què es compleix un any des del tràgic episodi.

En la línia dels actes d’arreu del territori, alguns dels municipis com Montblanc, Vimbodí o Barberà de la Conca han celebrat la concentració a les 12 del migdia davant dels ajuntaments. A l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Sarral l’homenatge a les víctimes s’ha fet a les 8 del vespre. En els actes s’han respectat cinc minuts de silenci i també s’ha llegit un manifest en solidaritat amb les víctimes i de suport als cossos d’emergències.  Desenes de persones i regidors dels consistoris han volgut recordar així les persones afectades pels atemptats del 17 d’agost del 2017. Les banderes dels ajuntaments han onejat a mig pal durant la jornada d’avui.

La comarca repeteix: “No tenim por”

A la plaça de la Vila de l’Espluga de Francolí s’hi han concentrat una vuitantena de persones i el regidor de comunicació, Jordi Torre, ha llegit el manifest de l’Associació Catalana de Municipis. En grans trets, el text ha recordat les víctimes dels atemptats, però també ha destacat la resposta de la ciutadania i el paper dels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, d’organitzacions i les institucions del país. El manifest ha fet una crida a la convivència i també ha reclamat aturar la venda d’armes i materials bèl·lics. El parlament ha tancat reproduint el lema “No tenim por, som gent de pau”.

ÀUDIO: Lectura del manifest a l’Espluga de Francolí