El Museu de la Vida Rural ha acollit aquest dijous la primera sessió d’un curs d’iniciació a l’ornitologia i l’observació d’ocells que ha promogut el naturalista espluguí Pitu Amigó.

L’activitat compta amb la participació d’una desena de persones i es divideix en tres jornades. En la primera trobada d’aquest dijous s’ha fet una breu introducció teòrica i els participants ja han pogut fer una primera pràctica per observar ocells amb un binocle. Les dues pròximes sessions, d’aquest divendres i dissabte a la tarda, consistirà en una sortida pràctica. Aquest divendres es farà al voltant de l’Espluga, mentre que dissabte els participants es desplaçaran fins a l’estany d’Ivars.

ÀUDIO: Pitu Amigó explica l’objectiu del curs

Amb tot plegat, el curs vol donar als assistents les claus bàsiques per reconèixer els diferents ocelles del territori i també per facilitar recursos perquè els interessats puguin buscar més informació al voltant de les aus i endinsar-se en el món de l’observació. Aquesta primera iniciativa ha estat adreçada a un públic jove i adult, però Pitu Amigó ha exposat que aquest hivern potser es plantejaran activitats pensades per als infants.