[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GJhbTptkte8?rel=0]

El Museu de la Vida Rural celebra aquest cap de setmana la primera edició del “Beekend”, un cap de setmana dedicat al món de les abelles. El museu ha programat un seguit d’activitats amb l’objectiu de conscienciar sobre el problema de les abelles, fent-ho des d’una perspectiva artística, crítica i documentada.

ÀUDIO: La directora del MVR, Gemma Carbó, defineix l’objectiu del Beekend

En gran part, les activitats es concentraran aquest divendres 17 d’agost i començaran amb un taller artístic sobre les abelles per als infants a càrrec de Loredana Talpos a les 11 del matí. A partir de la mateixa hora, es podrà veure una arna observable per conèixer com és i com viuen les abelles, una activitat que presenta Roger Gasull. A les 6 de la tarda, el cinefòrum amb Roger Gasull i Jaume Cambra sobre el documental “Vanish of the bees” prendrà el relleu de la jornada. També hi haurà tast de cerveses amb mel a càrrec de l’apicultor Joan Maria Llorens.

El “Beekend” continuarà el dilluns 20 d’agost a les 6 de la tarda amb la projecció de “El camino de la abejas”, una peça de Toni Serra (Abu Ali) sobre l’apicultura al Marroc. L’activitat coincidirà amb el pas del Grand Tour, una ruta de caminants amb diversos artistes que recorrerà l’Anoia, la Conca de Barber à, el Priorat, la Terra Alta i el Delta de l’Ebre.

El Beekend no és un festival

La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, ha exposat que el Beekend sorgeix de la relació amb apicultors que han visitat el museu i en veure-hi que existeix un interès d’aquest sector des de diverses mirades. D’aquesta manera, la proposta neix amb ganes de ser una cita anual sobre el món de les abelles que vol situar-se entre el gaudi, l’aprenentatge i el compromís, fugint del concepte de festival d’estiu.

ÀUDIO: Gemma Carbó explica com neix la iniciativa

ÀUDIO: La directora del museu explica per què no és un festival

D’altra banda, aquest dissabte se celebrarà una visita comentada a l’exposició temporal “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” a partir de les 11 del matí a càrrec del comissari de la mostra, Àlex Rebollo.