(Foto de portada: Josep M. Rios)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hVWirjsE3J8?rel=0]

La tradicional baixada de l’aigua des de Sant Magí de la Brufaganya celebra aquest divendres els 25 anys des la seva recuperació. Els carros portants de l’aigua arribaran aquest dijous al santuari de Pontils, a la Conca de Barberà, i serà l’endemà quan iniciaran el recorregut fins a Tarragona, ciutat que ja viu la seva Festa Major petita en honor a Sant Magí.

La història de la baixada de l’aigua, de la qual se’n tenen les primeres referències durant el primer quart del segle XIX, es recull ara en una exposició a l’Espai Turisme del carrer Major de Tarragona.

Pel que fa a l’edició d’enguany, els Portants de l’Aigua de Tarragona arribaran aquest dijous 16 d’agost al santuari de Sant Magí de la Brufaganya amb els seus carros, carruatges i cavalleries per transportar l’aigua que es repartirà el dia de Sant Magí a Tarragona. A les 8 del vespre se celebrarà una missa a la Capella de les Fonts i divendres, a primera hora del matí, començarà la baixada dels portants que recorreran diverses poblacions del Camp de Tarragona, fins a la capital de la demarcació.