Montblanc ha donat el tret de sortida aquest dilluns als actes d’aniversari de Maties Palau Ferré, pintor i artista que celebra el centenari l’any 2021. Encara falten tres anys, però ja es comença a recordar la figura d’aquest artista, d’una importància clau en l’art dels països catalans, i Montblanc recordarà el seu llegat, ja que l’artista tenia un estret lligam amb la capital de la Conca.

L’acte celebrat aquest dilluns al vespre al Museu d’Art Palau Ferré va reunir una desena de persones i va consistir en un col·loqui al voltant d’un llibre publicat el 1955 titulat “Els autors de l’Ocell de paper”, amb textos del reconegut assagista valencià Joan Fuster. La xerrada va girar entorn dels motius que podrien haver portar a Palau Ferré a vincular-se amb el projecte, i sobre el renaixement cultural valencià.

ÀUDIO: Francesc Marco, Fundació d’Art Palau Ferré, parla del paper de Montblanc en aquest centenari

L’acte d’aquest dilluns ha estat el primer, però ja n’hi ha d’altres planificats. Per exemple, un seguit de col·loquis, amb una copa de cava i experts en diversos àmbits, tant artístics com geogràfics, donaran a conèixer la figura de Palau Ferré.

ÀUDIO: Francesc Marco defineix l’art de Palau Ferré