L’Espluga celebrarà del 24 al 27 d’agost la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà que arriba a la 48a edició mantenint les noves propostes dels darrers anys i incorporant un espectacle infantil i una porronada popular. 

La mostra de vins i caves i de degustacions gastronòmiques obrirà les seves portes el dissabte a la tarda a la plaça Montserrat Canals amb 22 estands. La tradicional piada i el primer most encetarà oficialment la Fira de la Denominació d’Origen. Tot i això, els actes començaran el divendres a les 7 del vespre amb un maridatge al Museu de la Vida Rural. La proposta, dirigida per Pilar Salillas, combinarà fumats i sushi amb vins i escumosos de la DO Conca de Barberà. La cinquena edició del Brinda’m Baccus prendrà el relleu de la jornada a l’Art Restaurant amb una selecció de 6 vins i caves i 6 tapes.

Dissabte a la tarda, el Museu de la Vida Rural acollirà el tast «El Meu Vi» que anirà a càrrec de Bernat Andreu i s’adreça als joves d’entre 18 i 25 anys. Paral·lelament, al recinte firal, la música i els espectacles acompanyaran la mostra dels cellers i restaurants del territori. S’hi podran escoltar les versions de rumba d’Els Xatus, diversos estils de jazz de la mà de la Stromboli Jazz Band o, diumenge, les versions acústiques de cançons de pop-rock amb The Jam Band. 

L’espectacle infantil que s’inclou enguany en la programació se celebrarà diumenge a les 12 del migdia i porta per títol «Queviures», interpretat per la companyia deParranda. També diumenge hi haurà la tercera Marxa a peu entre vinyes amb un recorregut de 12 o 5 quilòmetres que inclou dos tastos de vins durant la ruta. També repetirà la cursa de portadores organitzada per l’Associació Juvenil Auvënguen que compartirà espai diumenge amb la porronada popular, una de les novetats d’aquest 2018.

La Festa de la Verema també manté el concurs amateur de tast per parelles amb un premi de 200 euros que se celebrarà diumenge al vespre al Teatre del Casal.