El barri del Capuig de l’Espluga ha celebrat aquest dimecres la seva particular Festa Major que ha aplegat més d’un centenar de veïns al carrer dels Penitents. És el segon any que s’organitza i aquesta vegada pregoner de les festes ha estat el veí Joan Òdena.

L’acte va començar amb el relleu del pregoner, així Rosa Salvadó va donar pas als parlaments de Joan Òdena. A més a més, Laia Torres, pregonera de la Festa Major de l’Espluga d’aquest 2018, també hi va ser present. Pel que fa al sopar, cada assistent havia de portar un plat de menjar per compartir, sota la coneguda fórmula del “jo poso”. Una de les novetats d’enguany ha estat el concurs de titius durant el sopar. Per acabar, hi va haver música en directe i concurs de Karaoke.

La iniciativa va sorgir, l’any passat, d’un grup de joves que fa poc han anat a viure en aquesta zona del municipi i volien celebrar un acte amb la resta de la comunitat en detectar que no n’existia cap. Més tard van conèixer que antigament el sopar a la fresca havia estat una tradició del barri.