La Setmana de la Joventut de l’Espluga ha acabat aquest diumenge després d’haver-se celebrat una trentena d’activitats. El Faistiu 2018 ha comptat amb un increment de la participació, per exemple amb activitats ja consagrades com el concurs de paelles que s’ha enfilat gairebé fins als 200 participants, però també amb algunes de les novetats.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de L’Espluga fa un balanç molt positiu de la programació d’activitats de la Setmana de la Joventut. La regidora, Erika Soriano, n’ha destacat tant l’elevada participació en algunes activitats, com la diversitat de públic i l’interès de les activitats organitzades. Soriano remarcava que “era el primer any que aconseguien tenir un públic tan juvenil”.

Creix la participació al concurs de paelles

El Concurs de Paelles d’aquest diumenge va aplegar més de 190 de persones al bar l’Esquitx de la Piscina Municipal en què ha sigut el darrer acte de la Setmana de la Joventut de l’Espluga. L’edició més participativa va acollir un total de 15 colles que van elaborar les paelles optant a dos premis, un que puntuava el gust i l’altre l’originalitat en la presentació. La paella de la colla de l’Anna Amigó va ser la que el jurat va trobar més gustosa, mentre que la paella de la colla de la Montse Robles va guanyar el premi a la més original.

L’exhibició d’un simulacre de rescat en un accident de trànsit ha estat una de les activitats més ben rebuda pel públic. De fet, des de la regidoria ja s’esperava una bona afluència de públic per l’espectacularitat de l’activitat i perquè era una activitat adreçada a petits i grans. L’activitat va consistir en fer l’excarceració de tres persones que havien simulat un accident de trànsit.

ÀUDIO: Erika Soriano valora la Setmana de la Joventut

De la resta de novetats d’aquest 2018, n’ha destacat el torneig del clash royale i el concurs d’apilar caixes, dues activitats que van generar força expectació. Menys repercussió ha tingut la primera edició de “La pastanaga espluguina”, la versió local del joc de l’assassí.

ÀUDIO: Erika Soriano explica la importància de què cada any hi hagi noves activitats

Les propostes musicals amb les “Nits del Francolí” van acollir als Jardí dels francolins cada nit una oferta variada de música, jocs i gastronomia. Destacar una Jam Sesion on hi va poder participar tothom i el concert de l’espluguí Joan Vilalta.

Una trentena d’activitats han format la Setmana de la Joventut de l’Espluga d’aquest 2018

La Setmana de la Joventut d’enguany ha mantingut actes que s’han celebrat durant els darrers anys. Entre ells hi ha el concurs de paelles, el Correbars esgarriat organitzat per les Ovelles Esgarriades, la Festa del Motor del Motoclub. Al llistat d’actes tampoc hi falta la caminada nocturna i el bany nocturn a la piscina municipal.

La setmana de la joventut de l’Espluga està organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el PIJ Francolí i l’Associació Juvenil Auvënguen, amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.