Les Piles tornarà a ser escenari de ballarins, coreògrafs i professors d’arreu del món amb el Danseu Festival del 10 al 12 d’agost. En aquesta sisena edició, la cita fa un pas més en la seva internacionalització, convidant companyies d’arreu del món i després d’un any de promoció a l’exterior, però també trepitjarà altres municipis del territori amb petits tastos d’actuacions artístiques.

El Danseu segueix l’aposta per al format de festival de cap de setmana que va estrenar l’any passat, però manté les sessions de formació i creació de dansa amb professionals d’arreu del món i uns 25 participants escollits d’entre un centenar d’inscrits. Així durant 12 dies Les Piles acollirà les jornades de workshop convertint-se en un espai de convivència i de lligam amb la natura que l’envolta. “Intentem pensar Les Piles com a qualsevol centre de dansa o de creació que es transformarà de l’1 al 12 d’agost“, expressa el director del festival, Pau Estrem.

ÀUDIO: Pau Estrem destaca la transformació de Les Piles durant el festival

Les Piles acollirà companyies de vuit països

Tot i que l’activitat artística ja haurà començat dies abans, el festival de dansa contemporània obrirà les seves portes el divendres 10 d’agost, postulant-se com una proposta familiar que pretén ser accessible i involucrar la població del territori. Mostra d’això en serà “La Bugada”, el projecte comunitari que inaugurarà la sisena edició. Per aquest espectacle, l’organització del festival fa una crida a dones majors de 18 anys per participar en un taller de cinc dies per preparar el que serà una recreació de com era el dia a dia als safareigs públics.

ÀUDIO: El director del Danseu Festival parla de l’espectacle “La Bugada”

L’aposta internacional del Danseu Festival rebrà enguany companyies de Suècia, França, Xile, el Regne Unit, Holanda, Costa Rica i també del País Basc i Catalunya. Així, la programació incorpora fins a 3 estrenes al territori espanyol. El director del Danseu ha explicat que aquest 2018 un dels eixos de la programació, sense haver-ho previst, són les migracions i, des d’una perspectiva més genèrica, el concepte de viatge. Aquesta temàtica es manifestarà en Fecat Circus, un projecte social d’Etiòpia que arribarà a Les Piles amb la participació de joves de zones marginals del país ara convertits en artistes.

El Danseu Festival també es reforça al territori

El festival de la Conca compta ara amb un nou impuls perquè la Generalitat de Catalunya l’ha inclòs, juntament amb Les Piles, al Pla d’Impuls de la Dansa a través de l’acció “Parelles de Ball”. D’altra banda, “El Danseu surt de les Piles” és el lema que l’organització ha escollit per impulsar presentacions en altres municipis de la comarca, com per exemple al Mercat Vell de Conesa, o del territori amb l’objectiu de promocionar el festival.

L’alcalde de Les Piles, Magí Balcells, ha refermat el compromís de l’Ajuntament amb la proposta perquè considera important desenvolupar activitats com aquestes en un municipi d’uns 200 habitants, al voltant de 120 durant l’hivern. A més a més, Balcells destaca que la cultura és un dels vehicles per combatre els problemes socials i polítics del món actual.

ÀUDIO: Magí Balcells destaca el poder de la cultura