Coincidint amb la Setmana de la Joventut, el Motoclub Francolí ha organitzat un any més la Festa del Motor, que arriba enguany a la 3a edició. Un esdeveniment esportiu que es va celebrar al llarg d’aquest dissabte 21 de juliol al Motoparc Francolí. L’activitat va començar a les 8 del matí, i va acabar a les 10 del vespre amb el tancament de l’últim tram cronometrat.

En aquesta edició, l’acte es va dividir en dues parts, una primera que es va celebrar al matí de dissabte, dedicada als ciclomotors. Una tretzena de motos 49 cm³ van participar a les 3 hores de resistència. La segona part de la jornada va comptar amb 32 motocicletes amb l’enduro com a protagonista. Els pilots hi podien participar de manera individual o amb equips. Javier Pérez va ser el primer classificat realitzant 26 voltes al circuit, el segon classificat va ser l’espluguí Gerard Barrabeig amb dues voltes menys i tercer Ricky Sigiran. Pel que fa a l’enduro 2 amb equips l’Official Team amb Pablo Ferraz i Raül Guimerà van quedar en primera posició amb 31 voltes.

ÀUDIO: Quim Morgades, president del Motoclub Francolí, explica el funcionament de les resistències.

La jornada del motor al Motoclub va comptar amb una setantena de pilots en les dues proves, a més a més, d’un centenar d’assistents veien l’espectacularitat que ofereix l’enduro i els ciclomotors.

ÀUDIO: Quim Morgades valora la 3a edició  de la Festa del Motor.

Els corredors es van trobar un circuit arreglat, endurero i tècnic, preparat específicament per la celebració dels diversos esdeveniments d’aquesta Festa del Motor. Quim Morgades, president del Motoclub Francolí, remarca que la pluja del dia anterior ha servit perquè els pilots no es trobessin tanta pols.