[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S8aZ9T4M4Rk?rel=0&showinfo=0]
L’Acampada Jove ha tancat aquest diumenge amb el pas de més de 31 mil joves entre els tres dies de concerts i activitats a Montblanc. Des de dijous la capital de la Conca de Barberà ha acollit prop d’una trentena d’actuacions musicals de grups consagrats, com La Raíz, Txarango, Els Catarres, Talco o Doctor Prats, i també diverses formacions emergents. D’altra banda, les reivindicacions per la llibertat dels presos i exiliats polítics també han imperat al llarg de l’edició d’enguany, a més d’altres lluites socials, reforçant així l’essència del festival político-musical del Jovent Republicà.

Els concents multitudinaris dels italians Talco i Doctor Prats van marcat la darrera nit de la 23a edició del festival. Abans, la nit havia arrancat amb VadeBo i Roba Estesa que va presentar el seu nou disc “Desglaç” omplint l’escenari amb la lluita feminista. Buhos va ser l’últim en actuar a l’escenari central, ho van fer amb un directe enèrgic i carregat de reivindicacions, des de la samarreta del cantant Guillem Solé que demanava la llibertat d’Oriol Junqueras fins a l’aparició dalt de l’escenari de rètols en suport dels presos i exiliats polítics. Un darrer concert que va comptar amb l’entrega del jove espluguí Marc Roca com a tècnic de llums. DJ Sendo va tancar l’acampada a la Carpa Tio Canya.

Aquest dissabte, a més de l’acte polític i diverses xerrades, també hi va haver l’actuació de la cantautora Gemma Humet al nou espai República a la una del migdia. Ja al vespre, a la carpa Tio Canya s’hi va poder escoltar el directe d’Assekes i el debut a l’Acampada de Koers.

ÀUDIO: Crònica de balanç de la 23a Acampada Jove

Andana, guanyadors del concurs de grups novells

Durant aquests tres dies també s’ha celebrat a Montblanc el concurs de grups novells que organitza l’Acampada Jove. Enguany, els guanyadors han estat els finalistes del Maresme, Andana. El Reagge i Ska dels mataronins ha captivat jurat i públic en la tretzena edició del concurs Música Jove.