[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S8aZ9T4M4Rk?rel=0&showinfo=0]
L’acte central de la desena edició de l’Acampada Jove a Montblanc no ha estat una festa de celebració, sinó que aquesta tarda ha estat un altaveu de reivindicacions a l’actual context polític i social. El més contundent en respondre ha estat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, qui ha etzibat al nou president del Partit Popular, Pablo Casado, que: “Catalunya no la conquereix ningú, perquè és de la seva gent, d’aquesta societat i que ningú conquerirà els anhels de llibertat d’aquest poble”, en resposta a unes declaracions de Casado. A més a més, el vicepresident ha expressat: “La lluita no s’acaba. Agafem forces perquè vindran nous octubres, noves primaveres i tindrem la república catalana”.

ÀUDIO: Pere Aragonès respon a Pablo Casado 

Aragonès, com la resta dels ponents, ha començat recordant els presos i tots els exiliats i reclamant-ne la seva llibertat. De fet, ha explicat que poc abans de l’acte ha rebut la trucada d’Oriol Junqueras des de la presó de Lledoners, qui li ha transmès un missatge d’agraïment per als joves pel fet de no deixar de reivindicar, de lluitar i mobilitzar-se.

L’Acampada i Montblanc com a respresentació de la república

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, també ha tingut un missatge d’esperança per als joves de l’Acampada, als qui ha agraït la lluita i mobilització dels darrers mesos. “L’Estat espanyol està disposat a tot per aturar-nos. Però no ens aturarem, continuarem, resistirem, no podran aturar-nos”, ha manifestat Vilalta. També ha tingut temps per remarcar el potencial de l’Acampada que, assegura, després d’aquestes 23 edicions és el principal festival político-musical dels països catalans.

ÀUDIO: Marta Viltata destaca el potencial de l’Acampada Jove

“Si hi ha un lloc que s’assembla a la república es Montblanc aquests tres dies i és l’Acampada Jove”, ha dit Marta Vilalta. En aquesta tessitura, el director del festival, Pau Morales, ha estat clar: “El jovent volem guanyar i no estem disposats a assumir cap més derrota”. Per això, Morales ha expressat que “els joves som conscients del moment que vivim per això estem fent l’acampada més combativa”. La diputada més jove de l’actual legislatura al Parlament, Rut Ribas, també ha remarcat el paper actiu dels joves catalans.

Durant l’acte, s’ha desplegat una estelada gegant a la façana de l’Ajuntament de Montblanc i també s’han mostrat plafons demanant la llibertat de cada un dels polítics empresonats o a l’exili. Els diversos representants polítics s’han sumat a la sardana gegant amb la qual Montblanc ha encerclat la muralla.