[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l9TkV0ITmUM?rel=0&showinfo=0]
Durant aquesta setmana s’ha portat a terme un estudi que ha de determinar les causes de la inclinació de l’Església Nova de l’Espluga. L’edifici està tancat des de principis d’any i ara es vol concretar l’origen del problema per poder definir les actuacions necessàries per assegurar el futur de l’església.

Les esquerdes en la cúpula dels evangelistes van obligar a l’Arquebisbat a tancar el temple i ara la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha encarregat l’estudi geotècnic a l’empresa Mediterrània de Geoserveis SL per valor d’uns 1.300 euros, tot i que l’Ajuntament de l’Espluga hi ha aportat una excavadora i diversos operaris de la Brigada. Els treballs consisteixen en fer 3 sondejos de 10 i 12 metres de profunditat i dos forats de 2 metres, d’aquests procediments s’han extret diverses mostres del subsòl que ara s’hauran d’analitzar.

ÀUDIO: Marcus Vincius Teixeira, rector de la Parroquia, explica l’estudi geotècnic. 

L’estudi haurà de concretar l’origen del problema per poder tenir un punt de partida per, posteriorment, definir les actuacions necessàries que assegurin l’estructura de l’església.