Enguany la Festa Major de l’Espluga començarà el dimecres 25 de juliol amb el tradicional toc de campanes i disparada de salves, tot i que el pregó d’obertura se celebrarà dijous a les 7 de la tarda a la Font Major.

Aquest és l’escenari que ha escollit l’espluguina Laia Torres que aquest 2018 és l’encarregada d’oferir els parlaments que donaran inici a cinc dies de festa, seguici popular i activitats per a tots els públics.

Laia Torres és una persona implicada en l’associacionisme espluguí, havent passat per entitats com l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell, l’Orquestra Simfònica i Cor Treu-li la Pols al teu Instrument o l’Espluga FM Ràdio. L’actual context polític i social ha donat més rellevància al pregó de Torres, ja que és una de les dues persones de la Conca investigades per un pressumpte delicte contra la seguretat del trànsit arran de les marxes lentes i talls de carretera que es van produir durant la vaga del 8 de novembre.

El pregó es podrà escoltar en directe a l’Espluga FM Ràdio, a través del 107.4 FM i esplugafmradio.cat.