L’Associació La Conca 5.1 celebra aquest dissabte la tercera edició de la Nit 5.1 al Castell Templer de Barberà i ho farà amb els ingredients protagonistes de les publicacions i activitats del col·lectiu. La cita anual proposa el maridatge de vins, caves i vermuts amb diverses elaboracions de quatre restaurants convidats que es complementarà amb actuacions musicals i de dansa.

La festa d’estiu començarà a dos quarts de vuit del vespre amb més d’una desena de cellers i quatre restaurants que presentaran diverses propostes gastronòmiques. Enguany, amb més pes de l’apartat cultural, els encarregats d’obrir la Nit 5.1 seran els DJs PD Soul Rebels, els montblanquins Jordi Romeu i Isaac Ballesté. La música continuarà amb el duet format pels espluguins Joan Vilalta i Pere Prats.

Tot seguit, serà el torn de la dansa, aquest 2018 amb Beatriz Palenzuela i Rafael de Lastra, de la companyia Babirusa Danza, que presentaran l’espectacle “Animo Animal”. A continuació tornarà la música amb la cap de cartell d’enguany, la cantant Joana Sarrat, reconeguda a nivell català i internacional. Sarrat arribarà a la Conca de Barberà per primera vegada amb el seu darrer àlbum Dripping Springs. La nit acabarà amb els espluguins Apalanke.

Durant la vetllada, els assistents podran tastar els productes elaborats pels cellers Carlania Celler, Bàrbara Forès, Carles Andreu, Celler Comalats, Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, Cooperativa L’Olivera, Finca Mas Perdut, Mas Foraster, Mesquida Mora, Pla de la Masó, Succés Vinícola, Vega Aixalà i Vins Can Majoral. La gastronomia també serà present a la Nit 5.1 a través de Cal Maginet (Vilaverd), Monocrom (Barcelona), Portal Dinou (Barberà de la Conca) i Sant Francesc Restaurant (Montblanc). Les cent primeres persones que arribin a la festa tindran un obsequi en forma d’una consumició de Vermut Miró.

ENTREVISTA: Parlem amb Leandre Romeu, organitzador de la festa, i diversos participants