[youtube https://www.youtube.com/watch?v=djtIpzARCEI?rel=0&showinfo=0]

L’Acampada Jove es prepara per viure l’edició més reivindicativa de la seva història. El festival se celebrarà des d’aquest dijous 19 de juliol fins al diumenge a Montblanc, per desè any consecutiu.

Serà la primera vegada que el líder d’Esquerra Republicana no participi en l’Acampada. Així, enguany Oriol Junqueras, empresonat des del novembre del 2017, no podrà visitar el festival, per bé que l’organització impulsarà diversos actes i iniciatives centrats en la reivindicació dels presos polítics i exiliats. Amb aquest objectiu,  les lones que s’instal·laran a l’escenari principal estaran dedicades als presos polítics.

Roger Torrent, Pere Aragonès o Marta Vilalta participaran a l’Acampada

L’Acampada Jove rebrà la visita del president del parlament de Catalunya, Roger Torrent, i de Rut Ribas, diputada del Jovent Republicà al parlament. D’altra banda, l’acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del vicepresident del govern i adjunt a la Presidència d’Esquerra republicana, Pere Aragonès; la Portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta; la diputada del Jovent Republicà al Parlament de Catalunya, Rut Ribas; el Portaveu nacional del Jovent Republicà, Pau Morales i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

Tenint en compte el context polític i social, el director del festival, Pau Morales, manifesta que l’Acampada “ha de ser més combativa i reivindicativa que mai”. En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, Morales ha remarcat que “serà la mobilització juvenil més gran des de l’octubre”.

ÀUDIO: Pau Morales destaca l’excepcionalitat de l’Acampada Jove 2018

En aquesta línia, l’esdeveniment comptarà amb un espai d’homenatge als presos i preses polítiques i exiliats i exiliades a l’espai República, on els acampats i acampades podran enviar-los cartes. Durant els tres dies de festa també se celebraran diferents actes polítics i reivindicatius. Dijous a la tarda se celebrarà una xerrada sota el títol El jovent combatem la repressió i divendres a la tarda, hi haurà una trobada amb els familiars de les persones represaliades, agrupats sota la plataforma Associació Catalana pels Drets Civils. A més a més, tota la decoració del festival recordarà als assistents l’existència de presos polítics.

ÀUDIO: El director del festival explica algunes iniciatives per recordar els presos

Tampoc hi faltarà el debat i la reflexió sobre les violències masclistes, una línia que enguany es veu reforçada amb un nou protocol per al públic. Divendres al matí, l’Associació Tamaia realitzarà una xerrada i taller on es tractaran formes pràctiques per combatre la cultura de la violència.

Acte polític de l’Acampada Jove (Imatge: Acampada Jove)

A més a més, l’Acampada Jove també s’impregnarà de la tradició sardanista que promou Montblanc com a capital de la Sardana durant aquest 2018. D’aquesta manera, el director del festival ha confirmat que diversos voluntaris ensenyaran la tècnica de la dansa tradicional catalana i que, alhora, faran extensible la crida per envoltar dissabte la muralla de Montblanc amb una gran sardana.

ÀUDIO: Pau Morales expressa el suport de l’Acampada a Montblanc Capital de la Sardana 2018