Montblanc ha acollit aquest vespre de dilluns l’acte de l’ANC Conca de Barberà en què unes 250 persones han reclamat la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

L’acció es va celebrar a la futura plaça de l’1 d’octubre i s’hi va poder escoltar parlaments d‘Anna Lafebre coordinadora de l’ANC Conca de Barberà i membre del secretariat nacional i Joan Anton Font coordinador de la sectorial de secretaris. Font va parlar de les primàries municipals, en què l’ANC s’està començant a moure. En l’acte també es va llegir el manifest dels 9 mesos que els Jordis estan a la presó. La reivindicació va continuar amb música per part de Picarols i un sopar a la fresca. Tots els diners que es van recaptar del sopar i de les donacions seran per la caixa de solidaritat.

 

La coordinadora de l’ANC Conca de Barberà, Anna Lafebre, va exposar als micròfons de l’EFMR que l’acte d’ahir era un espai per compartir les inquietuds dels últims dies però també són actes per “reclamar la república catalana per fer-la efectiva”.

ÁUDIO: Anna Lafebre parla sobre l’acte solidari a Montblanc i els 9 mesos dels Jordis.

Els actes a la Conca de Barberà de l’ANC són diversos, ja que dissabte es va organitzar un autobús per anar a la manifestació de Barcelona. També aquest dissabte hi haurà un sopar groc a Vimbodí i Poblet i el dia 29 de juliol una caminada i botifarrada a la població de Pira.

ÁUDIO: Anna Lafebre explica els motius dels diversos actes a la conca.