[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MDxTuLMt9sk?rel=0&showinfo=0]
La comissària del Festival El Vi fa Sang de l’Espluga, Margarida Aritzeta, serà guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva defensa de la llengua catalana com escriptora i professora de literatura a la Universitat Rovira i Virgili.

El Govern de la Generalitat ha recuperat aquest dimarts les Creus de Sant Jordi després de no haver-les pogut convocar a causa de l’aplicació de l’article 155, com ha expressat la portaveu del Govern, Elsa Artadi. Enguany rebran la distinció 31 persones i 24 entitats.

Margarida Aritzeta rebrà el premi per la qualitat de la seva obra literària, composta sobretot de títols de narrativa infantil i juvenil, novel·les, estudis i assajos i els contes i narracions. L’escriptora vallenca ha estat reconeguda amb prestigiosos guardons, com el Premi Víctor Català, de contes i narracions, o el Sant Joan, de narrativa.

Com a professora a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha contribuït molt significativament a l’estudi de la literatura catalana. Un treball que també l’ha portat a establir més vincles amb l’Espluga, ja que Aritzeta és qui ha localitzat els indrets de la novel·la L’Escanyapobres de Narcís Ollé que se situen a l’Espluga i a les Muntanyes de Prades, a partir dels quals n’ha nascut una ruta turística i literària.

A més a més, de Margarida Aritzeta, la Generalitat premiarà l’Associació Catalana pels Drets Civils, entre altres entitats i persones que hagin prestat serveis destacats al país i a la seva gent.