(Foto: Presentació de “Demà pots ser tu” – Òmnium Cultural)

Fins a vuit propostes musicals conviuran els dies 25 i 26 d’agost a Montblanc en l’escenari de la tercera edició del Festival Essències. Una de les darreres confirmacions ha estat la de Pablo Hasél, el raper lleidatà condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme.

De fet, enguany l’Essències, té dos grans eixos musicals. D’una banda, l’aposta pel jazz amb Andrea Motis Quartet, La Vella Dixieland i la Stromboli Jazz Band i, de l’altra, el festival també serà altaveu de la música reivindicativa i per la defensa de la llibertat d’expressió. Des de Pablo Hasél, un dels artistes que dona suport a la campanya “Demà pots ser tu” que denuncia la repressió de l’Estat espanyol, fins a Dr. Calypso, passant per Yacine Belahcene, Adala & The Same Song Band o El senyor peix. També s’hi podrà escoltar la sessió de DJ Don Cornelius.

Una de les novetats d’enguany és el canvi d’ubicació, que enguany serà al fossar de la muralla de Santa Tecla. A més a més de l’oferta musical, el festival de la capital de la conca també presenta un maridatge de gastronomia i productes locals. Al llarg del cap de setmana hi haurà FoodTrucks que es combinaran, dissabte, amb una mostra de vins de la DO Conca de Barberà i, diumenge, amb una mostra de cervesa artesana. 

A més a més, aquest 2018 el festival arriba precedit per dues activitats paral·leles. D’una banda, el 16 de juny es va celebrar un taller infantil de percussió brasilera amb materials reciclats, mentre que el 4 de juliol es va fer un taller d’aromateràpia i un maridatge de vins i tapes.