L’espluguina Laia Torres Garrell serà l’encarregada de donar el tret de sortida de la Festa Major de l’Espluga d’aquest 2018. Torres, que és una de les persones de la demarcació de Tarragona encausades per la vaga del 8 de novembre, farà el pregó de les festes el dijous 26 de juliol.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de l’Espluga aposta novament perquè una persona del municipi faci el pregó de la Festa Major. Segons ha comunicat l’Ajuntament, la tria d’enguany respon a que Laia Torres és una de les persones que, a nivell local, millor representa la repressió i la mà dura de la justícia espanyola contra la causa catalana dels darrers mesos. L’horari i l’escenari del pregó encara s’ha de determinar i es podrà escoltar en directe a través de l’Espluga FM Ràdio. 

En aquest sentit, Laia Torres és una de les dues persones de la Conca investigades per un pressumpte delicte contra la seguretat del trànsit arran de les marxes lentes i talls de carretera que es van produir durant la vaga del 8 de novembre. La causa implica a un total de 39 persones de 16 municipis del Camp de Tarragona i l’espluguina va haver de comparèixer el passat 18 de maig davant del jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona.

D’altra banda, Laia Torres és una persona implicada en l’associacionisme espluguí. Per exemple, ha estat membre de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell o l’Orquestra Simfònica i Cor Treu-li la Pols al Teu Instrument. En el vessant comunicatiu, l’espluguina és col·laboradora de l’Espluga FM Ràdio i sòcia de l’Espluga Audiovisual. En els darrers anys ha presentat programes de tertúlia i entrevistes a l’Espluga FM Ràdio, com La Plaça o Una Comarca Mil Històries. A més a més, Torres publica mensualment un article a la revista local El Francolí.