Un any més la Diputació de Tarragona destinarà un Pla d’Ocupació Comarcal a la Conca de Barberà. El Pla d’Ocupació impulsat per la Diputació amb la col·laboració de Concactiva i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà té com a objectiu afavorir la inserció al mercat laboral de persones que estan en situació d’atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Des de l’11 de juny un grup de 5 persones, que es trobaven en situació d’atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos com a mínim. L’objectiu és treballar en l’embelliment i la millora dels espais verds i jardins municipals, com també en el condicionament d’espais públics arreu de la comarca. Els integrants del Pla d’Ocupació realitzaran les tasques a tots els municipis de la Conca de Barberà.

Els integrants que estan participant en el programa han rebut formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Una trentena de persones ja han participat en Plans d’Ocupació a la Conca

Des de l’any 2013, una trentena de persones han participat en els plans d’ocupació impulsats per la Diputació a la comarca de la Conca de Barberà. La iniciativa està emmarcada en els Plans d’Ocupació Comarcals que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l’objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.