El passat cap de setmana es va commemorar el primer aniversari del nou equipament d’atenció i informació al visitant, ubicat a l’antic celler modernista. En aquests dotze mesos s’han atès 17.337 consultes, el que es tradueix en 59.201 persones. Per celebrar l’aniversari es va fer una visita guiada especial amb alguns dels seguidors més actius de la pàgina de Facebook de Montblanc Medieval.

L’Àrea de Turisme de Montblanc considera que la nova oficina s’ha consolidat com a punt zero de l’experiència turística a Montblanc. Al llarg d’aquests mesos, l’espai també ha acollit diverses exposicions, com per exemple la mostra fotogràfica d’Isidre Fabra titulada Insectes de proximitat, que ja han pogut veure 4.000 persones.

L’Oficina de Turisme de Montblanc ha tancat el primer semestre de l’any amb més de 6.000 consultes ateses, cosa que significa haver donat servei a més de 21.000 persones. El segon trimestre de l’any s’ha caracteritzat per l’activitat relacionada amb els esdeveniments turístics de Montblanc, sent la Setmana Medieval la cita per excel·lència. L’Oficina de Turisme hi va col·laborar, entre d’altres, amb el 5è concurs d’Istagram que va comptar amb unes 2.000 fotos participants. A més a més, enguany un equip de la televisió russa TV Moya Planeta va visitar Montblanc per explicar la festa amb un reportatge per al programa “Ciutadà del Món” que s’emetrà aquest estiu.

D’altra banda, la capital de la Conca s’ha incorporat a la marca Ciutats i Viles amb Caràcter. En tres mesos s’han atès nou viatges amb periodistes i agents de viatge especialitzats en turisme cultural, en col·laboració també amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. A més a més, el paper actiu de Montblanc Medieval a les xarxes socials ha estat posada com a exemple en la 1a Jornada Tècnica de la marca Ciutats i Viles amb Caràcter.

L’altre esdeveniment celebrat durant aquest trimestre ha estat Brickània. El festival de Lego ha arribat a la quarta edició reunint gairebé 4.000 persones.

Per acabar el trimestre s’han posat les bases per atendre de la millor manera possible els turistes que fan vacances a l’estiu i que durant els mesos de juliol i agost passejaran per la vila. Per a ells s’ha previst l’obertura els matins del pas de ronda i de les torres de la muralla per poder fer una visita lliure.