(Foto de portada: Encesa de la revetlla Sant Joan | Foto: Antoni Sabaté)

El Senglar dels Diables de l’Espluga ha estat la bèstia guanyadora del concurs de la segona Trobada de Bèsties de Foc celebrada aquest dissabte a Cambrils, en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

La colla espluguina hi va participar junt amb set bèsties de foc del territori. El Senglar va compartir plaça amb La Farnaca i la Galera de Foc de Cambrils, el drac Apocaleus de Vallirana, l’Au Fènixde la Pobla de Mafumet, l’Àguila Cremablat de Tremp, el Garrafó de Premià de Mar i Lo Boc de Vandellòs.

La trobada va començar al voltant de dos quarts de 9 del vespre amb la plantada de les bèsties al passeig Marítim que va continuar amb la cercavila de foc per diversos carrers del municipi fins a la plaça mossèn Batalla. En aquest espai, es va celebrar l’encesa de les bèsties de foc que van ser puntuades per un jurat. El Senglar de l’Espluga es va convertir en la bèstia més ben valorada i va guanyar un pernil i 300 euros en pirotècnia de la Pirotècnia Tomàs. 

VÍDEO: Encesa de lluïment del Senglar de l’Espluga (cedit)