Els carrers, places i diversos espais de Santa Coloma de Queralt s’han omplert aquest cap de setmana d’exposicions, concerts, xerrades i activitats diverses en la que ha estat la tercera edició de Som Terra de Patrimoni.

La pluja no va aturar la quarantena d’activitats organitzades des de divendres i fins aquest diumenge amb l’objectiu de difondre el patrimoni històric, natural i cultural del municipi. Per això, la cita d’aquest cap de setmana ha implicat el teixit associatiu de Santa Coloma, com és el cas de les actuacions de diables, grallers, gegants i l’esbart dansaire.

Una de les apostes d’aquesta edició ha estat la incorporació de la ruta gastronòmica Tros Food Vall del Corb que va mobilitzar 300 persones per l’entorn natural de la vila. L’oferta musical també ha estat important aquesta vegada gràcies a la coincidència amb el Festival Maig que s’havia de celebrar a Sant Gallard i, a causa de la pluja, es va traslladar al Casal de Santa Coloma de Queralt. L’escena musical alternativa va omplir el recinte amb el concert de Delafé com a principal reclam. A més a més, el cap de setmana també ha comptat amb el mercat de productes artesanals de quilòmetre zero i la mostra turística Som d’inTerior amb la participació de diversos municipis de la Conca de Barberà.

En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, la regidora de Cultura de Santa Coloma, Angelina Nogués, s’ha mostrat satisfeta amb  l’evolució de l’esdeveniment que, considera, “és molt positiva perquè cada any tenim més afluència de públic”. La regidora assegura que la proposta és important per al municipi perquè dona a conèixer el patrimoni històric, humà i natural que envolta Santa Coloma.

ÀUDIO: La regidora de cultura, Angelina Nogués, destaca l’esdeveniment

GALERIA D’IMATGES