La dansa contemporània va establir aquest dissabte un diàleg amb les pintures rupestres a Montblanc per celebrar la Nit dels Museus. Aquesta fusió artística va ser una de les dues propostes nocturnes que el Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc va organitzar amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Al voltant de les 10 de la nit, diverses ballarines de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga van acompanyar la visita guiada al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre del Museu Comarcal. Les manifestacions corporals de les ballarines van plantejar un viatge espiritual amb les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades com a protagonistes. A continuació, el complement de la visita guiada al museu va ser el cant gregorià per presentar el conjunt de l’equipament i per endinsar-se en l’obra de Frederic Marès en la secció monogràfica del centre, l’anomenat Museu d’Art Frederic Marès de Montblanc.

La iniciativa va atreure una seixantena de persones, fet que deixar un bon regust als organitzadors. Pilar Saura, secretaria del Centre d’Interpretació del Museu d’Interpretació d’Art Rupestre, va expressar al micròfon de l’EFMR que «l’acollida de la població ha estat extraordinària i ha complert amb les nostres expectatives».