[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6eNtHuTkpMI?rel=0&w=560&h=315]

El campament de poble és una de les novetats de la 31a edició de la Setmana Medieval que arrancarà aquest divendres amb el pregó a càrrec de la periodista i escriptora Empar Moliner.

El nou espai neix per ser un punt de trobada de tota aquella gent que participa de la festa vestida de poble. Se situarà al portal i a la muralla medieval de Sant Jordi, tot connectant amb l’espai de l’escola cavalleresca. «En aquesta zona, ja hi ha els oficis artesans, que també s’hi mantindran. Volem mostrar la vida quotidiana de la gent corrent durant l’Edat Mitjana i, alhora, incentivar la participació de gent vestida de poble i posar en valor el seu paper en la festa», ha explicat Joan López, president de l’Associació Medieval, en la roda de premsa de presentació de la Setmana Medieval que s’ha celebrat aquest dilluns.

ÀUDIO: Joan López explica la novetat del campament de poble

Montblanc entregara l’espasa d’honor a Jordi Cuixart

També s’ha destacat la recuperació de les Corts Catalanes de 1414, que es representaran el proper diumenge 29 d’abril, i que servirà per cloure la festa d’enguany. Un acte on s’entregarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Una espasa que recollirà la seva companya, Txell Bonet, tenint en compte la situació de presó que viu Cuixart.

ÀUDIO: Joan López avança que s’entregarà l’espasa d’honor a Jordi Cuixart

Durant la roda de premsa, els principals protagonistes de la festa han destacat que ja tenen moltes ganes de començar la festa, després d’uns mesos de molts assajos. «Hem treballat molt, però ens ho hem passat molt bé, cadascú de nosaltres donarà el millor de si mateix per la festa», ha explicat Jordi Margalef, que interpreta el paper de Rei.

ÀUDIO: El Rei, Jordi Margalef, parla dels preparatius de la festa

Dos caps de setmana de retorn al passat medieval

Consulta els actes de la 31a Setmana Medieval

Montblanc tornarà a vestir-se a gala amb les desenes d’actes que s’han programat pels dos caps de setmana. Per aquesta setmana, destaca la Dracum Nocte divendres i la representació de la Llegenda de Sant Jordi de dissabte, que ja té bona part de les 1.500 entrades de la sessió de les nou venudes. «Esperem poder omplir la primera sessió en les properes hores, queden molt poques entrades, i confiem omplir també la sessió de les 11», explica López. Aquesta segona sessió es podrà seguir en directe a través de TAC12.

També destaca, del primer cap de setmana, la multitud d’actes de petit format i espectacles infantils, així com el mercat medieval, la mostra d’oficis, el mercat de vins i caves i el projecte ‘Petons per Sant Jordi’. Aquesta proposta, del fotògraf Enric Lucena, servirà per fotografia a tots aquells que vulguin fent-se un petó i vestits de medieval. Es farà durant tot el dissabte a la capella de l’antiga església de Sant Francesc.

Aquest primer cap de setmana clourà diumenge amb les Credencials, la representació del pacte feudal durant l’època medieval. Dilluns, però, dia de Sant Jordi, destaca l’entrega de la rosa o la visita de Sant Jordi i la Princesa a les escoles de Montblanc.

El segon cap de setmana té com a plat fort el Sopar Medieval el divendres, el Torneig Medieval Nocturn el dissabte i la representació de les Corts Catalanes de 1414 el diumenge, per cloure l’edició d’enguany.